Magyar English

Keresőoptimalizálás fontossága

 • Keresőoptimalizált tartalom
 • Rendszeres SEO menedzselés

Nálad is ez lesz a siker kulcsa!

ÉRDEKEL
Keresőoptimalizálás fontossága

De mi is az a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás, röviden SEO (Search Engine Optimization), egy olyan technikai folyamat, amelynek célja, hogy egy weboldalad vagy webáruházad magasabb helyezéseket érjen el a keresőmotorok (pl. Google, Bing) találati listáján, amikor a felhasználók keresnek bizonyos kulcsszavakra vagy témákra, tehát legjobb esetben az első 10 találatban a Te weboldalad is megjelenjen. Másképpen fogalmazva, amikor valaki beír egy kérdést vagy kifejezést az internetes keresőbe, a SEO segítségével a weboldalad jobb eséllyel jelenhet meg az első 10 találat között, vagy akár az első taálatok között. Tehát a keresőoptimalizálás lényege az, hogy a weboldaladat a keresőmotorok számára "barátságosabbá" tegyük, hogy azok könnyebben értsék és értékeljék weboldalad tartalmát, mondanivalóját. Ezzel növelni tudjuk a weboldalad, webáruházad relevanciáját az adott kulcsszavakra vonatkozóan, és esélyt kapsz arra, hogy magasabb helyezést érj el az internetes keresők találati listáin.

További részletek a Keresőoptimalizálás főbb elemeirőlMiért fontos a keresőoptimalizálás?

 • A vásárlások közel 90%-a az interneten kereséssel kezdődik
 • Hozzávetőlegesen több, mint 16,5 milliárd keresés naponta a világon
 • A vásárlás több, mint 80%-a már a keresőoldalakon keresztül generálódik
 • Jó rangsorolással a keresők találati listáinak élére kerülhet a weboldaladHogyan is kezdjek bele a keresőoptimalizálásba?

A fenti rövid statisztika alapján megállapítható, hogy a keresőoldalak által generált forgalom hatalmas méreteket öltött az elmúlt évek során, és ez évről-évre növekvő tendenciát mutat. Így Neked is kifejezetten figyelmedbe ajánljuk, hogy weboldaladnak keresőoptimalizáltságára kiemelt hangsúlyt fektess – és ezáltal növekvő weboldal látogatottságot, ennek eredményeképpen pedig növekvő forgalmat, kvázi árbevételt tudsz generálni vállalkozásodnak. Összességében a keresőoptimalizálás, ha jól működik a weboldalad, vagy webáruházad esetében, akkor hatalmas üzleti előnyt jelenthet számodra, a konkurenseiddel szemben. Ennek menedzselésében tudunk Neked hatékony segítséget adni.De kezdésnek ismerd meg egy kicsit a témát, hogy miről is beszélünk


Ismerd meg miről szól a keresőoptimalizálás


A kereső optimalizálás helye az online marketing egészében

A keresőoptimalizálás az online marketing területén belül a Search Engine Marketing (SEM) egyik fontos eleme. Ezen belül pedig az organikus keresést boncolgatjuk, hogy jobban megértsd a kereső optiomalizálás jelenléte hogyan tud hatni a weboldaladra, vagy webáruházad bevételt termelő működéséhez.


 

De hogyan tudják többen megtalálni a weboldaladat?

Ebben van fontos szerepe a keresőoptimalizált weboldalnak, vagy a keresőoptimalizált webáruháznak. Ennek egyik része az organikus keresési mechanizmus.

Röviden a teljesség igénye nélkül, az egyik legfontosabb tényező, hogy a weboldaladon egy adott tartalmi oldal a releváns tartalom elérése érdekében (pl. ruházati nagykereskedelemről szól a weboldal) releváns szöveggel legyen megfogalmazva, illetve a menüstruktúra, valamint a kiegészítő dizájn elemek is a megfelelő optimalizálással legyenek ellátva, azaz a kapcsolódó oldal szövegezésének a ruházati nagykereskedelemről kell szólnia a megfelelő keresőoptimalizálási technikák alkalmazásával.

Ennek elérése érdekében a legalapvetőbb, hogy a megfelelő formában legyen kialakítva a weboldal, vagy éppen a webáruház. Amikor az az internetes keresők kereső robotjai (kereső botok - search bots) feltérképezik a weboldalad, kulcsszavakat keresnek a tartalom témájának megfelelő azonosításra.

A fenti deklaráció csak a jéghegy csúcsa, ennél jóval összetetteb a keresőoptimalizálás, így ezt részleteiben itt nem ragozzuk. Ha nem értesz a keresőoptimalizáláshoz, akkor azt javasoljuk, ne kezd el a saját weboldaladon ezt a témát gyakorlni, mert kudarc lesz belőle. Ez egy szakma, amit magas színvonalon kell ismerni ahhoz, hogy eredményeket érhessél el. Inkább azt javasoljuk, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot ide kattintva és segíteni fogunk. De ha ennek ellenére mégis arra vállalkozol, hogy magad szeretnéd a weboldalad, vagy webáruházad keresőoptimalizálását elkészíteni, vagy azt javítani, akkor kezdésnek nagyon jól jön számodra segítségként az online elérhető SEO állapot elemző rendszerünk, amelyet ide kattintva elérsz és használhatsz. Ha megérted és értelmezni tudod a jelentések tartalmát, akkor bele vághatsz a témába. Ha nem érted a definíciókat, akkor ne vágj bele, eutóbbi esetben SEO szakértőra van szükséged, esetleg próbálj ki minket.


De mi is az a organikus keresés, hogyan találják meg a weboldaladat, webáruházadat?

Itt most röviden vázolva nem a fizetett hírdetések által taláják meg a weboldalad, hanem az organikus keresést vesszük alapul. Te is valószínűleg nagyon sokszor szembesültél már azzal, hogy adva van egy problémád, amire Te is általában különböző eszközök segítségével próbálod megtalálni a megfelelő megoldást, mindezt az interneten természetesen. Persze ez nem csak problémák esetében van így, hanem a szükségletek, igények kielégítésével is. Bár a problémák, a szükségletek, és igények között elég szoros kapocs és összefüggés van. Csak nézőpont kérdése, hogy ki hogyan értelmezi ezeket. Tehát elmondható, hogy ez a 2 fő indok, amikor egy átlag ember az interneten a keresőkhöz fordul (hazánkban ez általában a Google keresője). Tehát ezen esetben is OK-OKOZATI összefüggésről beszélünk. Lássunk néhány példát a problémák és szükségletek témakörében, hogyan is épül fel az organikus keresés alkalmazása?!

Problémák: gumidefekt javítás, porszívó porzsák csere, zárlakatost keresek.

A példa problémák felsorolása csak ízelítő, lehetne még a végtelenségig folytatni, de itt most nem ez a cél. A problémák megnevezésénél észrevehető számodra is, hogy ezekre a problmákra keresett megoldások eseteidnek kulcsszavai.


De mik azok a  kulcsszavak? 

Erről egy picit lentebb esik szó, de haladjunk tovább. Általánosságban elmondható, hogy ha problémánk van, akkor nem litániát írunk az internetes keresőbe, pl. "....az autóm gumidefektet kapott, ki foglalkozik a javításával Sopronban?..." 

Inkább jellemző, hogy azonnal agyunk átkapcsol megoldásra fókuszáló üzemmódba, így aztán már a konkrét megoldásra próbálunk azzal rávilágítani a keresőbe beírt kereső kulcsszavakkal, hogy van egy problémánk és megoldást keresünk rá. Ezt Te is érted?! Rendben, akkor lépjünk tovább! Általánosságban elmondható, hogy inkább próbálunk rövidebben fogalmazni, ez esetben például "gumidefekt javítás sopronban".


Szükségletek, igények: 10x10-es zártszelvényt keresek, aranygaluska receptjét keresem, régi dísztárgyakat vennék, és így tovább.


Tehát legyen szó akár problémákról, akár igényekről, valamilyen szükséglet kielégítéséről, elmondható, hogy a internetes keresőkhöz fordulván már megpróbálunk a konkrét problémára, vagy szükségletre általunk vélt kulcsszóval rákeresni, bízva abban, hogy találunk megoldást. Ez így rendben is van, hiszen Te is vélhetően így cselekszel.


Ha érdekel a téma, és szeretnél többet meg tudni a keresőoptimalizálás világáról, akkor látogass el a Blog oldalunkra, ahol sok érdekes cikket találsz ebben a témában.


Most akkor lássuk, hogy miben tudunk neked segíteni a Keresőoptimalizálás témájában?

Akár weboldalad forgalmát, vagy akár a webáruházad forgalmát szeretnéd növelni, akkor ezen esetekben állunkk rendelkezésedre fordulj hozzánk bizalommal. Belföldön és külföldön is számtalan projekt megvalósításában vettünk részt, és már nagyon régóta jelen vagyunk a webfejlesztői és online marketing világában, így tudjuk miről beszélünk. Az idevonatkozó szolgáltatásunkat minden esetben egyedi ajánlat alapján fogjuk tudni számodra is meghatározni, függetlenül attól, hogy egyszeri megbízásról, vagy pedig rendszeres SEO menedzselésről szól az igényed. Éppen ezért nem is ragozzuk a lehetőségeket, mert azok csak összezavarnak a rentábilis gondolkodásban, szánjál rá 1 percet, adj esélyt magadnak és egyben nekünk is, és kérj tőlünk egy személyreszabott díjmentes ajánlatot, amelyet követően tisztábban fogsz látni a témában.

 

ÁRAJÁNLATOT KÉREK

Meglévő domain átregisztrálása hozzánk

Egy másik szolgáltatónál lévő, a neveden vagy céged nevén lévő regisztrált domain hozzánk történő átregisztrálása.

Tájékoztató Keresőoptimalizálási árak

Itt vagyunk, segítünk Neked!

Egyedi ajánlatot szeretnél kérni ? Kattints ide és egyedi ajánlatot dolgozunk ki számodra.

Milyen általános SEO megoldásokkal tudunk segíteni?
 • SEO elemzés
 • Kulcsszókutatás
 • Backlinkek elemzése
 • Versenytársak elemzése
 • SEO stratégia menedzselés
 • Tartalom elemzés és stratégia
 • Tartalomírás/Termékleírás
 • Linképítés
 • Elemzés és riportolás
 • SEO tanácsadás
Milyen általános SEO megoldásokkal tudunk segíteni?

Miért válaszd Keresőoptimalizálási szolgáltatásunkat?

A teljes körű szolgáltatásunk lehetővé teszi, hogy ne csak a keresőoptimalizálással foglalkozzunk, hanem más fontos digitális marketing eszközökkel is. Eddig eredményeink külföldön és belföldön is egyeránt önmagukért beszélnek. Ezen felül a SEO Keresőoptimalizálási szolgáltatáson felül további értéknövelt szolgáltatásokat biztosítunk számodra, hiszen nálunk mindent megkapsz 1 kézből, ami az interenetes jelenlétedhez kell.

SEO Magyarországon

Ha Magyarországon keresőoptimalizálási szolgáltatást keresel, ne keress tovább! Cégem minden szükséges eszközzel és tapasztalattal rendelkezik a sikerhez. Az Te sikered a Mi célunk!

Nemzetközi keresőoptimalizálás

A nemzetközi keresőoptimalizálás keretén belül segítünk Neked kiterjeszteni vállalkozásod. Weboldaladon legyenek többnyelvű tartalmak, így megfelelsz a különböző nyelvű felhasználóknak is.

Webshop és a növekvő árbevétel

Növekedést szeretnél a webshopodban? Ismerd meg általunk a webshop keresőoptimalizálás titkait és generálj több árbevételt! Ebben hatékony segítséget adunk Neked!

Backlink menedzselés

Ha a weboldaladra káros, vagy értéktelen backlinkek mutatnak, akkor az nem segít az előrejutásban. A Backlink elemzés folyamatában felkutatjuk az oldaladra mutató linkeket és megkeressük a további releváns linkeket is!

Konverzió növelés

A konverziónövelés olyan fontos mutató, amely megmutatja, hogy a webáruházadba látogató felhasználók közül hányan váltak valódi vásárlóvá, illetve milyen egyéb tevékenységet végeztek el a látogatáskor.

UX és sebesség

A felhasználói élmény és az oldalbetöltési sebesség kulcsfontosságú tényezők a sikeres weboldalak tervezésében, ennek eredményességében is tudunk segíteni Neked, hogy eredményes legyen a webáruházad.

SEO állapot ellenőrzés online

Ellenőrizheted online a SEO állapotot a weboldalad, webáruházadra vonatkozóan, vagy akár a konkurensedét.

A következőkben néhány alapvető lépést fogunk bemutatni, amelyek segítenek megérteni a keresőoptimalizálás lényegét

1. Kulcsszavak kutatása: Az első lépés az, hogy megkeresed (vagy megbízásod alapján Mi keressük meg) azokat a kulcsszavakat vagy kifejezéseket, amelyekre szeretnéd optimalizálni a weboldaladat, webáruházadat. Ezek a kulcsszavak jellemzők a tevékenységedre, szolgáltatásodra, termékeidre. Ezek olyan szavak vagy kifejezések, amelyekkel a célközönséged, potenciális ügyfeleid valószínűleg keresni fogják a témádhoz kapcsolódó információkat az interneten.

2. Minőségi tartalom: Fontos, hogy a weboldaladon releváns, hasznos és minőségi tartalmat kínálj a felhasználók és egyben ügyfeleid számára (ebben is Mi tudunk neked segíteni). A keresőmotorok arra törekszenek, hogy a legjobb és leginkább releváns tartalmat jelenítsék meg az embereknek, ezért ha jó tartalmat kínálsz, akkor nagyobb eséllyel megfelelő rangsorolást kap a weboldalad, webáruházad.

3. Kulcsszavas optimalizálás: Az adott kulcsszavakra vonatkozóan a kulcsszavakat be kell építeni a tartalmi szövegbe azon az oldalon, ahol az adott kulcsszó releváns. Címekbe, alcímekbe és meta leírásokba, de fontos, hogy ezt a vonatkozó előírásoknak megfelelően kell elvégezni. A kulcsszavak túlzott használata vagy manipulálása negatív hatással lehet a weboldalad, webáruházad rangsorolásra.

4. Weboldal szerkezet és navigáció: A weboldaladnak áttekinthető és könnyen navigálható szerkezettel kell rendelkeznie, hogy a keresőmotorok könnyen átlássák a tartalmat és az oldalak felépítését. Keresőbarát URL-ek szükségesek, azaz az URL-eknek is tartalmazniuk kell releváns kulcsszavakat, és érthetőeknek kell lenniük a felhasználók és a keresőmotorok számára egyaránt. Ha zavaros a weboldal, webáruház navigációja, akkor a vásárlóid, ügyfeleid sem fognak tudni kiigazodni rajta, adott esetben nem találják meg a keresett információt. Ez esetben a Google kereső robotja sem fogja tudni megfelelően értelmezni a menünavigációt és bizony rossz lesz a pontozás ebben a témában.

5. Linképítés: A weboldaladra, webáruházadra mutató külső hivatkozások, vagyis linkek nagyon fontosak a keresőoptimalizálásban. Minőségi és releváns weboldalakról érdemes visszahivatkozásokat (visszamutató linkek) szerezni, mert ezek a linkek azt jelzik a keresőmotoroknak, hogy a weboldalad megbízható és értékes tartalmat kínál. Ebben a témában a segítségedre tudunk lenni.

6. Mobilbarát és gyors weboldal: A keresőmotorok előnyben részesítik a mobilbarát és gyorsan betöltődő weboldalakat, mivel ezek jobb felhasználói élményt nyújtanak.

6. SSL tanúsítvány használata: Fontos a weboldaladon, webáruházadban az is, hogy a felhasználók, vásárlók a böngészés közben biztonságosan tudják mindezt megvalósítani. Az adatkommunikáció biztonsága a felhasználó számítógépe és a weboldalad, webáruházad között kiemelten fontos, így ennek megfelelően értékeli az SSL tanúsítvány meglétét a Google kereső robotja.


Fontos megjegyezni, hogy a keresőoptimalizálás egy nagyon nehéz és hosszú távú folyamat, és az eredmények nem mindig azonnal láthatók. A keresőrobotok algoritmusai időről időre változhatnak, ezért folyamatosan figyelnünk és elemeznünk kell a weboldalad, vagy webáruházad teljesítményét, és szükség esetén módosításokat kell végrehajtanunk az optimalizálásban. Azonban a helyes SEO-stratégiával hosszú távon növelhetjük a weboldalad látogatottságát, vásárlói forgalmát, illetve rangsorolását a keresőmotorokban.

Kérdéseid vannak? Azonnali válaszokat szeretnél?

Kérhetsz tőlünk díjmentes telefonos visszahívást is, így elmondhatod, mit szeretnél és segítünk.

URI webTECH ügyfélszolgálat elérhetőségei

Ügyfeleink mondják rólunk

Igyekszünk minél több véleményt kérni ügyfeleinktől, akik véleményt adnak és hozzájárulnak, azokat feltesszük ide.

Partnereink és ügyfeleink

Itt azok jelennek meg, akik a közzétételhez hozzájárultak.

KTT-Sopron
BD-TECH
Bástya Bűtorlapcentrum Sopron
Netmatrac
Liquidweb
Sopron Bank Burgenland
UBS Switzerland Bank
Zürcher Kantonalbank
TAASS.com - Your American Sports Fan Shop
Micro Center USA
CSL Computer
Banca Centrale San Marino
Stripe Payment
PayPal
Barion
Innsbruck Airport